Viris kertészet kertészet
A faiskolai áruda kínálata: kertépítészeti munkálatok, kerttervezés és kivitelezés különös tekintettel kerti tavak, patakok, sziklakertek építésére, valamint automata öntözőrendszerek telepítéseViris kertészeti áruház -  faiskolai kis- és nagykereskedé;s Budapesten - Keresztúri út 162.Kert építés egzotikus növények dísznövények kölcsönzése kert gondozás, virág fa ültetés öntözőrendszerek, komplett kertek tervezése és kivitelezése.
Rólunk | Termékeink | Szolgáltatásaink | Faiskolai nagykereskedelem | Különlegességeink
Kerti tó
Kerti tó - kerti tavak építése, tervezése
Állandó kedvezményeink
Akár 15 %-al olcsóbban ....
Kertészeti tippek, ültetési tanácsok
Rhododendron azálea ültetése
Rhododendron
azálea ültetése
Automata öntözőrendszerek
Automata öntözőrendszerek telepítése - tervezés kivitelezés öntözés öntözőautomatika öntözőautomatikák
Dísznövény kölcsönzés
Dísznövény kölcsönzés dísznövények kölcsönzése növény dekoráció növénydekorációk tervezése kivitelezése
Egzotikus növények
Kertépítés - óriás és törpe bambuszok ültetése...
Bambusz - Bambuszok

Automata öntözőrendszerek telepítése

 

(Árajánlattal, felméréssel és telepítéssel kapcsolatban keresse: Ladányi Zsoltot a +36-20-57-99-353-as telefonon)

Mint növénykereskedelemmel, és kertépítéssel foglalkozó cég, fontosnak tartjuk az általunk árusított és telepített növények utóéletét is. Szeretnék, ha ezek a növények a gondos kiválasztást és a telepítést követően, a szakszerű kezelés mellett megkaphatnák az igényeiknek megfelelő öntözést is. Ezért több mint tíz éve foglalkozunk automata öntözőrendszerek tervezésével és kivitelezésével.

Növényeink vízigénye:

Magyarországon az éves csapadékmennyiség 500-600 milliméter. Kerti növényeik és gyepfelületeink számára kétszer, de néha többször ennyi víz lenne ideális. Ez nyáron jelenti a legnagyobb problémát, de természetesen tavasszal és ősszel és néha télen is igénylik a növények a természetes csapadékot kiegészítő öntözést. Az általunk forgalmazott készülékekkel energiát és időt takarítunk meg önnek. Nem kell órákig bajlódni a hagyományos locsolókkal. Az így felszabadult idő, más elfoglaltságra vagy egyéb elvégzendő kerti munkára fordítható. Az általunk telepített öntözőrendszerek részei földbe süllyesztve helyezkednek el, így nem láthatóak. Az öntözési program megkezdésekor a víz nyomása emeli ki őket a földből, majd a program végén visszasüllyednek. A kertünkön és üde növényeinken, csak az automata öntözőrendszer áldásos tevékenységének nyomait láthatjuk. Nem kell bajlódnunk a téli víztelenítéssel, mert öntözőrendszereik automatikusan leürítik magukat, így elkerüljük az öntözőrendszer szétfagyását.

Víztakarékos öntözőrendszerek:

Öntözőrendszereik víztakarékosak, hiszen a programozható automatika segítségével és a szórófejek pontos beállításával a növények igényeinek megfelelő mennyiségű vizet juttathatjuk ki. Így elkerülhető az alul vagy túlöntözés, az-az a vízpazarlás. Beállíthatjuk az éjszakai öntözést, mert ilyenkor a legkisebb a párolgási veszteség. Továbbá felszerelhetünk csapadékérzékelőt is, mely letiltja az öntözést, ha a természet gondoskodik arról.

Az automata öntözőrendszer főbb részei:
Rotoros szórófejek:
Szórófej
Ezek nagy vízkibocsátású és nagy hatótávolságú szórófejek, melyek alkalmasa nagy, egybefüggő területek öntözésére. Vízkenésű csendes üzemű könnyen állítható öntözőfejek.
Kiemelkedés :10 cm
Hatótávolság:7-12 m.-ig
Öntözési szög: 20-360-ig
Öntözhető terület:10-450m2-ig


Spray szórófejek:
Ezek normál vízkibocsátású de kis hatótávolságú szórófejek, melyek alkalmasa kisebb, és tagoltabb területek öntözésére. Vízkenésű csendes üzemű könnyen állítható öntözőfejek.
Kiemelkedés :7 cm
Hatótávolság:1,5-3 m.-ig
Öntözési szög: 20-360-ig
Öntözhető terület:0.5-30m2-ig

Mikro szórófejek:
Ezek kis vízkibocsátású kis hatótávolságú szórófejek, melyek alkalmasa kisebb, és tagoltabb területek öntözésére.
Magasság :20-50 cm-ig
Hatótávolság:1,5-2. m.-ig
Fix öntözési szög: 90/180/360-ig
Öntözhető terület:1.7-13m2-ig

Csöpögtető csövek:
Ezek általában 20 mm átmérőjű lágyított polietilén csövek, melyekben 30 cm-enként speciális labirintus testek vannak beépítve, melyek lehetővé teszik az egyenletes és takarékos vízkibocsátást az egész cső hosszában.
Átmérő: 20mm
Csőhosszúság:300 m
Öntözési kapacitás: 2-4 liter/perc
Öntözhető terület:60-75m2-ig
Mágnesszelep
Mágnes szelep
Ezek az elektronikusan vezérelhető szelepek, biztosítják a különböző öntözési szekciók ( körök ) egymás utáni öntözését az öntöző automatika által megadott időkig.

Szelepdoboz
Olyan műanyag szelepház melyben a mágnes szelepeket helyezhetjük el. Ez a földbe süllyesztett masszív kialakítású doboz akár egy autó súlyát is elbírja, beleilleszkedik a gyep síkjába és zöld fedelével belesimul a környezetbe.

Esőérzékelő
 Csapadégérzékelő. a  pontos működéshez szűkséges.
Ez az ügyes kis szerkezet segít nekünk abban, hogy ne pazaroljuk feleslegesen öntöző vizet. Az esőérzékelő egy szondát tartalmaz melynek érzékenységét állíthatjuk. Ez a szonda modellezi a kertünk talaját. Ha esik az eső, porózus szerkezete megtelik vízzel és ekkor letiltja az öntözést. Amikor a napsütés, a szél és a hőmérséklet függvényében kipárolog belőle a csapadék, újra átadja a vezérlést az öntöző automatikának.
Öntözőautomatika
Öntöző automatika

Ez az öntözőrendszer lelke. Elektronikusan vezérli a mágnes szelepeket, naponta akár hat alkalommal különböző időtartamig, különböző ritmusokban. Beállíthatjuk azt is, hogy csak kétnaponta, vagy akár csak a hét bizonyos napjain öntözzön.


Gyepszőnyeg akció !!!
FELVIRÍTÓ ÁRAK
 földlabdás fenyők
Földlabdás fenyők
FELVIRÍTÓ ÁRAK
lombos fák, díszfák
Lombos fák, díszfák
FELVIRÍTÓ ÁRAK
 Törzses  örökzöldek
Törzses örökzöldek
FELVIRÍTÓ ÁRAK
Tuja akció
FELVIRÍTÓ ÁRAK
 Törzses  örökzöldek
Cserepek, virágládák
FELVIRÍTÓ ÁRAK
gyümölcsfák kajszi, oszibarack, nektarin, szilva, cseresznye, meggy, mandula, körte, naspolya
Gyümölcsfák
Bogyós gyümölcsök
Bogyós gyümölcsök
FELVIRÍTÓ ÁRAK
Akciós és prémium
virágföldek
Viris kertészetissza a fooldalra  
A Virisz kertészet címe: Budapest 1106 Keresztúri út 162.
A kertészet nyitvatartása: Hétfő-péntek: 8-16.30-ig,
szombat: 8-16.30-ig,
vasárnap és ünnepnap: 8-15.00-ig.

Tel. / Fax: +36-1-262-11-73, Tel.: +36-1-262-30-92
E-mail: viris@viris.hu Web: www.viris-kerteszet.hu