Viris kertészet kertészet
A faiskolai áruda kínálata: kertépítészeti munkálatok, kerttervezés és kivitelezés különös tekintettel kerti tavak, patakok, sziklakertek építésére, valamint automata öntözőrendszerek telepítéseViris kertészeti áruház -  faiskolai kis- és nagykereskedé;s Budapesten - Keresztúri út 162.Kert építés egzotikus növények dísznövények kölcsönzése kert gondozás, virág fa ültetés öntözőrendszerek, komplett kertek tervezése és kivitelezése.
Rólunk | Termékeink | Szolgáltatásaink | Faiskolai nagykereskedelem | Különlegességeink
Kerti tó
Kerti tó - kerti tavak építése, tervezése
Állandó kedvezményeink
Akár 15 %-al olcsóbban ....
Kertészeti tippek, ültetési tanácsok
Rhododendron azálea ültetése
Rhododendron
azálea ültetése
Automata öntözőrendszerek
Automata öntözőrendszerek telepítése - tervezés kivitelezés öntözés öntözőautomatika öntözőautomatikák
Dísznövény kölcsönzés
Dísznövény kölcsönzés dísznövények kölcsönzése növény dekoráció növénydekorációk tervezése kivitelezése
Egzotikus növények
Kertépítés - óriás és törpe bambuszok ültetése...
Bambusz - Bambuszok

Óriás és törpe bambuszok...

 
Ezek a növények számunkra mindig is a távol-kelet varázsát és egzotikumát jelképezték. Először a 19. század közepén kerültek Európába főleg Kínából és Japánból. Hamar széles körben elterjedtek és szívesen felhasználták őket a Nyugat-Európai kertekben. Hazánkban még sokan idegenkednek tőlük, mert azt hiszik, hogy ezek a különlegességek egyedi bánásmódot igényelnek. El kell, hogy oszlassuk ezt a tévhitet, hiszen a kertészetünkben kapható bambuszfajták mind télállóak és jól tűrik hazánk időjárási viszonyait. Többféle közkedvelt bambusz vásárolható meg kertészetünkben. Vannak közöttük igen nagyra növők és fénykedvelők, mint a Phyllostachys fajták, vagy szélesebb zömökebb termetűek, mint a Pseudosasa japonica ( Bambusa Metake)melyek jól tűrik a félárnyékot is. Persze találhatunk közöttük törpe növekedésűt, mint a Pleioblastus fajták vagy a Sasa pumila. A választék igen nagy, hiszen még nem is beszéltünk a fehér vagy sárga csíkos levelű vagy szárú változatokról.:

Ültetési tanácsok
A legkedveltebb télálló bambuszok Phyllostachys változatok ezeket térhatároló vagy szoliter növényként ültessük. Általában minden talajon jól érzik magukat, de azért célszerű a megfelelő méretű ültető-gödörbe tápanyaggal dúsított laza szerkezetű földkeveréket tenni. A frisstelepítésű bambuszokat az első télen takarjuk fenyőkéreggel vagy lombbal, hogy a sekélyen elhelyezkedő gyökérzetük ne sérüljön. Később erre már nem lesz szükség, hiszen saját lehulló levelei biztosítják a téli védelmet és a talajtakarást.

Növekedés
Az első évben ne várjunk hatalmas fejlődést a bambusztól, ilyenkor még csak a földalatti része, az úgynevezett törzsgyöke fejlődik. Majd a második- harmadik évtől igen intenzív fejlődésnek lehetünk tanúi.

Vízigény
A bambuszoknak nagy a vízigénye is. Ne feledkezzünk meg a rendszeres öntözésről sem. Ha leveleik bepödörődnek, az biztos a kiszáradás jele. Inkább ritkábban nagyobb adagokban öntözzük.

Tápanyagigény
Mivel a bambuszok rövid idő alatt igen nagy növekedésre képesek, ezért belátható, hogy tápanyagigényük is igen magas. Ne feledkezzünk meg a későbbi tápanyag utánpótlásról sem.


Gyepszőnyeg akció !!!
 
FELVIRÍTÓ ÁRAK
 földlabdás fenyők
Földlabdás fenyők
FELVIRÍTÓ ÁRAK
lombos fák, díszfák
Lombos fák, díszfák
FELVIRÍTÓ ÁRAK
 Törzses  örökzöldek
Törzses örökzöldek
FELVIRÍTÓ ÁRAK
Tuja akció
FELVIRÍTÓ ÁRAK
 Törzses  örökzöldek
Cserepek, virágládák
FELVIRÍTÓ ÁRAK
gyümölcsfák kajszi, oszibarack, nektarin, szilva, cseresznye, meggy, mandula, körte, naspolya
Gyümölcsfák
Bogyós gyümölcsök
Bogyós gyümölcsök
FELVIRÍTÓ ÁRAK
Akciós és prémium
virágföldek
Viris kertészetissza a fooldalra  
A Virisz kertészet címe: Budapest 1106 Keresztúri út 162.
A kertészet nyitvatartása: Hétfő-péntek: 8-16.30-ig,
szombat: 8-16.30-ig,
vasárnap és ünnepnap: 8-15.00-ig.

Tel. / Fax: +36-1-262-11-73, Tel.: +36-1-262-30-92
E-mail: viris@viris.hu Web: www.viris-kerteszet.hu